Kokegroper, stolper og grøft fra jernalderen i Kongsvikdalveien: Id 320234, Tjeldsund kommune - Oppvang, Janne (Tromura, 2026)
Det ble undersøkt ni arkeologiske strukturer på lokaliteten. Den nordlige delen av feltet hadde kokegropaktivitet, mens i sør ble det funnet stolpehull, staur og en grøft. Kokegropene er små og dateres til siste del av førromersk jernalder. De øvrige strukturene er stolper, staur og en grøft. Disse ser ikke ut til å ha noen relasjon til hverandre og ligger ikke organisert slik man ville forvente om de var del av en bygning eller konstruksjon. De har dateringer til ulike deler av førromersk jernalder, romertid og folkevandringstid.Strukturene på lokaliteten er rester etter sporadisk og ulik bruk i flere ulike perioder i jernalderen. Noe av aktiviteten har trolig en sammenheng med aktiviteten på lokaliteten Kongsvik kirkegård (id. 272598).
Keywords: arkeologi; Arkeologisk utgravning; jernalder; eldre jernalder; kokegrop; stolpehull