Beskrivelse og vurdering av tiltaket: Circle of Security (COS) International - Intervention - Drugli, May Britt (Ungsinn. Journal of Effective Interventions for Children and Adolescents, 2012)
Innledning: Circle of Security (COS) har som mål å fremme trygg tilknytning mellom barn og omsorgsperson. COS International er en av to versjoner av COS, og Intervention er behandlingsintervensjonen fra COS International. Målsettingen er å styrke tilknytningen mellom foreldre og barn når barn har eller er i risiko for å utvikle tilknytningsproblematikk. Stig Torsteinson og Ida Brandtzæg, som står bak implementeringen av COS International i Norge, jobber i dag ved Nic Waals Institutt.Beskrivelse av tiltaket: COS International - Intervention, er en individuelt målrettet intervensjon i gruppe som går over ca. 15-20 ganger. De enkelte foreldre støttes i løpet av intervensjonen til å reflektere over samspill med eget barn, basert på video-opptak. I løpet av intervensjonen skal foreldrene etablere en trygg base overfor barna sine, lære om betydningen av tilknytning, utvikle evne til å forstå barnets signaler og styrke den følelsesmessige involveringen med barnet.Evaluering og erfaringer med tiltaket:Det foreligger ingen norske effektstudier av COS International - Intervention. Det er gjennomført noen studier på høyrisikopopulasjoner i USA.Ungsinnpanelets klassifisering: Circle of Security (COS) International – Intervention, klassifiseres påevidensnivå 2: Sannsynlig virksomt tiltak.