Wikipedia - bibliotekarens forlengede arm & beste venn

Authors

  • Morten Olsen Haugen Nord-Trøndelag fylkesbibliotek

DOI:

https://doi.org/10.7557/5.4982

Keywords:

Open Science, Wikipedia

Abstract

Presentasjon frå Wikipedia-akademiet 2015

Som bibliotekar møter du ofte de samme spørsmålene flere ganger. Du går til de samme bøkene flere ganger, forklarer at det kan være like lurt å lese avsnittet i «Norges litteraturhistorie» som å insistere på å få fjernlånt en masteroppgave fra Bergen. Hva er egentlig de nærmeste og de viktigste kildene for hun som skal skrive om Lillebror og Knerten?

Noen ganger kan det også være omvendt; vi finner unike referanser til sjeldne spørsmål, og tenker «nå var jeg flink!», eller «denne kilden må jeg notere meg.»

Kan Wikipedia brukes som en online notatblokk til papirbaserte og digitale kilder? Ja, sier Morten Olsen Haugen, med litt erfaring og noen forbehold kan nesten alle bibliotekarer være med på å gjøre wikipedia bedre gjennom sitt daglige arbeide. Morten er erfaren wikipedianer og rådgiver ved Nord-Trøndelag fylkesbibliotek. I denne workshopen viser han noen eksempler på hvordan bibliotekarene kan kommunisere referansearbeidet sitt gjennom Wikipedia. Det blir rom for å diskutere eksempler, og kanskje til praktisk utprøving.

Metrics

Metrics Loading ...

Downloads

Published

2019-10-03

How to Cite

Haugen, M. O. (2019). Wikipedia - bibliotekarens forlengede arm & beste venn. Septentrio Conference Series, (2). https://doi.org/10.7557/5.4982

Issue

Section

Presentations