Arkiv

2015

Nr 37 (2015): Living the War, part 1

The focus of the project “Living the War” is the impact of the 2nd World War on health and daily living conditions for the population in the North-Western part of Europe.

2005

Nr. 17 (2005): Til minne om Øystein Rottem (1946 - 2004)

Dette nummeret av Nordlit er i sin helhet viet Øystein Rottems minne. Rottem, som var en av Norges ledende litteraturkritikere og og formidler innenfor et bredt litterært felt, hadde et langt yrkesengasjement ved Humanistisk Fakultet ved Universitetet i Tromsø bak seg, da han forlot byen i 1984. Han bygde seg raskt opp et stort internasjonalt nettverk, og lot København fremstå som base, men pleide like til det siste kontakten med fagmiljøet ved Universitetet i Tromsø, både som forsker, foredragsholder, sensor og privatperson.

Minneskriftet spenner vidt i sin samling av artikler om norske og utenlandske forfattere, litteraturkritikk og poesi. Artiklene er ment å anskueliggjøre Øystein Rottems åpne, inkluderende og tolerante syn på kunst og litteratur, samtidig som vi håper å illustrere noe av den aktiviteten som foregår ved Humanistisk Fakultet ved Universitet i Tromsø. Vi håper og tror at han ville vært glad over å se at så mange ulike representanter innenfor akademia sysler med spørsmål og innfallsvinkler han selv anså som interessante og meningsfulle.

1 - 41 av 41 elementer